Opći uvjeti poslovanja

Sadržaj Internet stranice www.raimpex.hr je vlasništvo poduzeća Raimpex d.o.o., OIB: 78249149820, Avenija Dubrava 256/F 10, 10040 Zagreb, Hrvatska. Upotrebom Internet stranice www.raimpex.hr korisnici prihvaćaju objavljene opće uvjete poslovanja. Raimpex d.o.o. i korisnici s općim uvjetima ugovaraju međusobne obveze pri kupnji u Internet trgovini www.raimpex.hr.

U Internet trgovini www.raimpex.hr mogu kupovati proizvode isključivo korisnici iz Hrvatske. Opći uvjeti prodaje su sastavljeni u skladu sa hrvatskim zakonom.

Raimpex d.o.o. zadržava pravo izmjene općih uvjeta na Internet stranici www.raimpex.hr bilo kada i bez prethodne obavijesti. Sve promjene općih uvjeta su za korisnike obvezujuće. Ukoliko se ne slažete s navedenim Općim uvjetima poslovanja i ne želite ih prihvatiti, molimo Vas da nam se obratite putem e-maila na adresu raimpex@raimpex.hr kako bismo Vas izbrisali iz baze korisnika Internet stranice www.raimpex.hr.
U smislu ovih Općih uvjeta, Isporučitelj (Prodavatelj) robe ponuđene na ovim stranicama je Raimpex d.o.o. , Avenija Dubrava 256/F 10, 10040 Zagreb, OIB: 78249149820, MBS: 0836575, a Kupac robe je posjetitelj internet trgovine koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju.
Sve cijene prikazane u Internet trgovini www.raimpex.hr izražene su u hrvatskim kunama (kn) za krajnjeg Kupca (PDV je uključen u cijene). Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i mogu se promijeniti bez prethodne najave!
Fotografije proizvoda su samo ilustrativne prirode, te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati stvarnim proizvodima. S obzirom na mogućnost individualnog podešavanja monitora, te razlike u percepciji boje od strane ljudskog oka i slično ne možemo jamčiti potpunu suglasnost boja naših proizvoda sa bojama kako ih korisnici vide na zaslonu svog monitora

Naručivanje i registracija

Naručivanje proizvoda moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Proizvodi se naručuju isključivo kroz programsko sučelje Internet trgovine www.raimpex.hr. Korištenje Internet trgovine www.raimpex.hr je dostupno neregistriranim i registriranim korisnicima koji su punoljetni i potpuno poslovno sposobni. Registrirani korisnik u postupku registracije popunjava tražene podatke. Svaki registrirani korisnik dobije svoje korisničko ime i zaporku koja je tajna. Registrirani korisnik je obvezan čuvati tajnost korisničkog imena i zaporke. Ukoliko korisnik posumnja u neautorizirano korištenje svojeg korisničkog imena i/ili zaporke, on je odgovoran za sve moguće troškove izazvane korištenjem njegova korisničkog imena i/ili zaporke do trenutka dok ne obavijesti Raimpex d.o.o. putem kontakata objavljenih na web stranici o sumnji o neautoriziranom korištenju. Korisnik je odgovoran i za sve nedozvoljene aktivnosti autorizirane i izvršene pod njegovim korisničkim imenom i/ili zaporkom.

Kupac pristaje da se kupnja putem Internet trgovine www.raimpex.hr vrši na način da kupac kupuje dostupne proizvode na način da ih bira na temelju slike i osnovnog opisa proizvoda. Naručene proizvode Kupac će platiti pouzećem ili jednom od kreditnih kartica s kojima je omogućeno plaćanje u Internet trgovini www.raimpex.hr ili temeljem Potvrde narudžbe koju će mu sustav poslati na e-mail naveden u narudžbi, općom uplatnicom, virmanom odnosno nalogom preko Internet bankarstva. Ukoliko Prodavatelj u roku od maksimalno 2 dana (odnosno 1. radni dan po isteku tog roka) od zaprimanja narudžbe ne primi potvrdu o uspješno izvršenom plaćanju kreditnom karticom (šalje ju Payment Gateway sustav) odnosno uplatu na svoj poslovni račun, kad je Kupac odabrao plaćanje općom uplatnicom, virmanom ili Internet bankarstvom, smatrat će se da je Kupac odustao od narudžbe.

Na Vašu e-mail adresu automatski se šalju različite poruke (potvrda narudžbe, obavijest o promjeni statusa ili otkazivanju narudžbe), stoga Vas molimo da koristite ispravnu važeću e-mail adresu kako bi poruke s potrebnim informacijama stigle do Vas. U trenutku kada narudžba bude zaprimljena, Raimpex d.o.o. će elektroničkim putem u obliku e-pošte obavijestiti Kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod naručen.  Raimpex d.o.o. se obvezuju isporučiti sve naručene i plaćene proizvode koji su u trenutku isporuke dostupni na zalihama. Ukoliko Prodavatelj eventualno nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda ili sve naručene proizvode, kontaktirat će Kupca, te ga obavijestiti o mogućem terminu isporuke proizvoda kojih nema na skladištu dobavljača. Po dobivanju takve obavijesti od Prodavatelja, Kupac je e-mailom dužan obavijestiti Prodavatelja da li želi isporuku nekompletne narudžbe, prihvaća novi rok isporuke kompletne narudžbe ili odustaje od kompletne narudžbe. Ukoliko je Kupac narudžbu za proizvode kojih nema na skladištu dobavljača, platio kreditnom karticom, Prodavatelj će terećenje kartice umanjiti za vrijednost proizvoda koje ne može isporučiti ili stornirati ukupno terećenje u slučaju da je Kupac odustao od narudžbe. Ukoliko je pak Kupac iznos narudžbe za proizvode kojih nema na skladištu dobavljača, uplatio na poslovni račun Pradavatelja općom uplatnicom, virmanom ili Internet bankarstvom, Prodavatelj će mu odmah vratiti iznos vrijednosti proizvoda koje ne može isporučiti ili ukupno uplaćeni iznos u slučaju da je Kupac odustao od kompletne narudžbe.

Načini plaćanja

Načini plaćanja prilikom kupnje putem Internet trgovine www.raimpex.hr su:

Općom uplatnicom ili internet bankarstvom

Gotovinom – pouzećem (po primitku pošiljke)

www.raimpex.hr internet trgovina pruža najvišu razinu sigurnosti prilikom plaćanja putem Interneta. 

Raimpex d.o.o. (www.raimpex.hr) koristi WSPay za online plaćanja.

WSPay je siguran sustav za online plaćanje, plaćanje u realnom vremenu, kreditnim i debitnim karticama te drugim načinima plaćanja. WSPay kupcu i trgovcu osiguravaju siguran upis i prijenos upisanih podataka o karticama što podvrđuje i PCI DSS certifikat koji WSPay ima. WSPay koristi SSL certifikat 256 bitne enkripcije te TLS 1.2 kriptografski protokol kao najviše stupnjeve zaštite kod upisa i prijenosa podataka.

Opcija plaćanja pouzećem omogućuje da plaćanje izvršite prilikom same dostave na Vašu adresu. Plaćanje pouzećem nije moguće kod osobnog preuzimanja skladištu dobavljača. Plaćanje pouzećem se vrši u gotovini dostavljaču prilikom same isporuke. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na dogovorenoj dostavnoj adresi dostavljač ostavlja obavijest o prispjeću pošiljke.

Kod plaćanja putem internetskog bankarstva, na svoju e-mail adresu ćete dobiti predračun sa svim podacima potrebnim za uplatu, uključujući broj računa na koji treba uplatiti sredstva. Uplatu možete izvršiti korištenjem internet bankarstva ili putem uobičajenih načina plaćanja – banke, pošte, Fine ili sl.
Po zaprimljenoj uplati, dobavljač isporučuje uplaćene proizvode.

Dostava

Za narudžbe do 69,99€ dostava se plaća 5€. Dok za narudžbe iznad 70€ dostava je besplatna za područje Republike Hrvatske, bez obzira na količinu i vrstu naručene robe.

Na dan kad Vam pošaljemo paket, na elektoničku poštu koju ste naveli prilikom registracije primit ćete obavijest o isporuci Vaše narudžbe. Budući da gotovo sve proizvode u ponudi dostavljamo iz trenutnih zalihe, većinu predanih narudžbi primit ćete u sljedeća tri do pet dana, ovisno o mjestu prebivališta.
 Ukoliko roba nije na raspolaganju, Prodavatelj će kupca obavijestiti (pismenim putem ili telefonski) o mogućem roku isporuke. Kupac tada može prihvatiti novi rok isporuke ili otkazati narudžbu. Ako mislite da dostava Vaše narudžbe kasni, o tome nas odmah obavijestite na raimpex@raimpex.hr ili nas nazovite na telefon +385 1 29 88 260 i mi ćemo se potruditi saznati gdje je trenutno Vaša narudžba.

Proizvodi se dostavljaju putem prijevozničkih tvrtki koje obavljaju usluge transporta. Proizvodi će biti zapakirani tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštecenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštecenja. Naknadne reklamacije neće biti uvažene. Kupac je obavezan prilikom preuzimanja robe potpisati otpremnicu ili dostavnicu te je dostavna služba uzima kao potvrdu o preuzimanju. Roba je osigurana od gubitka u dostavi, te ako Kupac ni nakon 7 dana od predaje narudžbe ne dobije nikakvu obavijest ili isporuku od Prodavatelja, mora ga obavijestiti kako bi Prodavatelj mogao osigurati pronalazak pošiljke ili poslati zamjensku.

 

Povrat i reklamacija

Nezadovoljni ste proizvodom kojeg ste kupili na našoj stranici? Obratite nam se s povjerenjem i Vašu ćemo reklamaciju riješiti u najkraćem mogućem roku.

Ukoliko ustanovite da proizvodom koji ste kupili niste iz nekog razloga zadovoljni, molimo vas da nas u roku od 14 dana od datuma primitka proizvoda odnosno primitka zadnjeg proizvoda iz narudžbe kontaktirate i slijedite navedene korake:

Pošaljite nam informacije s brojem narudžbebrojem računa ili vašim korisničkim imenom i opisom reklamacije e-mailom na raimpex@raimpex.hr telefonski na 01 29 88 260*.

Ovisno o Vašem prigovoru/reklamaciji i konkretno opisanom razlogu nezadovoljstva proizvodom, poslat ćemo Vam informaciju o:

  • mogućnosti zamjene proizvoda
  • povratu proizvoda
  • povratu novca
  • servisnoj usluzi u slučaju potrebe popravka proizvoda
  • drugim informacijama vezano za vaš prigovor/reklamaciju

U slučajevima zamjene ili povrata proizvoda nakon dogovora s Vama na Vašu adresu šaljemo dostavnu službu koja prikuplja reklamirani proizvod i vraća na naše skladište. Kada proizvod stigne na skladište, šaljemo Vam obavijest o povratu novaca/slanju zamjenskog proizvoda. Povrat novca/zamjena za novi proizvod izvršavamo u roku 2-3 dana, a najkasnije u roku 14 dana. U suprotnom nas kontaktirajte telefonski na 01 29 88 260* ili e-mailom na raimpex@raimpex.hr .

U slučaju da je proizvod potrebno poslati u ovlašteni servis, poslat ćemo Vam sve podatke ovlaštenog servisa.

Ako je ambalaža oštećena nemojte preuzimati proizvod, nego dostavljaču skrenite pažnju na oštećenje ambalaže i zatražite da proizvod vrati Raimpex. Ako kupac ne reklamira oštećenje ambalaže dostavljaču u trenutku preuzimanja proizvoda, smatra se da je preuzeo proizvod s neoštećenom ambalažom.

Ukoliko oštećenje na proizvodu utvrdite nakon skidanja ambalaže, sačuvajte originalnu ambalažu i u roku 14 dana od dana primitka robe kontaktirajte Raimpex. Ako Raimpex organizira prijevoz robe radi povrata, potrebno je proizvod zapakirati u originalnu ambalažu kako bi se izbjegla oštećenja na proizvodu. Ako se radi o specifičnoj ambalaži (npr. stiropor i folija) potrebno je učvrstiti dijelove ambalaže radi zaštite proizvoda.

Detaljnije pogledajte u Općim uvjetima poslovanja Raimpex u dijelu Trajanje i raskid ugovora (jednostrani raskid ugovora od strane kupca).

Nadamo se da ćemo na obostrano zadovoljstvo riješiti Vaš prigovor/ reklamaciju.

Odredbom Europske komisije br. 524/2013 o on-line rješavanju potrošačkih sporova koja se primjenjuje od 09.01.2016 godine, u pogon je stavljena Platforma za online rješavanje potrošačkih sporova (Platforma za ORS). Elektronska poveznica (link) na Platformu za ORS – http://ec.europa.eu/odr.

U slučaju neriješenih prigovora potrošači mogu rješavati potrošački spor putem tijela za ARPS sukladno Zakonu o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova (NN 121/16) . Trgovac Raimpex d.o.o. će u slučaju podnošenja prijedloga za mirenje sudjelovati u postupku pred ARPS tijelom: Sud časti pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, Zagreb, Rooseveltov trg 2 ili na sudcasti@hgk.hr.

Službenik za zaštitu osobnih podataka: Adresa i mjesto rada: Avenija Dubrava 256/F, 10040 Dubrava.  Službeni e-pretinac: raimpex@raimpex.hr .

*Cijena poziva i obračunska jedinica za pozive naplaćuje se po cijeni poziva prema fiksnim mrežama telekomunikacijskog operatera korisnika.

Shopping Cart
Scroll to Top